Δημιουργική κίνηση και έκφραση

με την Ευγενία Σιγαλού

Θέλεις να χορέψουμε; 

Ξεκινούμε πάντα και πάνω απ’όλα με τη διάθεση να χορέψουμε και να ανακαλύψουμε τις δυνατότητες στο σώμα και στη δημιουργικότητά μας. Να εξερευνήσουμε με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να πέσουμε, να πηδήξουμε, να λυγίσουμε, να στρίψουμε, να θυμώσουμε, να γελάσουμε, να  «μιλήσουμε». Μαθαίνουμε το σώμα μας να σκέφτεται, να ελίσσεται στο χώρο και στο χρόνο, να παίζει, να επικοινωνεί, να αλληλεπιδρά με τους άλλους και να εκφράζεται. Η ενδυνάμωση, ο έλεγχος των κινήσεών μας και η καλλιέργεια ενός ξύπνιου (έξυπνου και σε εγρήγορση) σώματος δουλεύονται μέσα από τεχνικές ασκήσεις, που στηρίζονται σε αρχές του σύγχρονου χορού, και βέβαια σε συνθήκες αυτοσχεδιασμού και πειραματισμού. Έτσι γνωρίζουμε την τέχνη του χορού, ένα ταξίδι που δεν τελειώνει! 

Με βάση τους τρεις άξονες, ενδυνάμωση/τεχνική, συνεργατικότητα, και αυτοσχεδιασμός/χορευτικές δημιουργίες, θα χορέψουμε, θα δημιουργήσουμε, θα παίξουμε, και θα συνεργαστούμε, με στόχο να ανακαλύψει σιγά-σιγά ο καθένας το δικό του τρόπο να κινείται, να εκφράζει τις διαθέσεις, τη φαντασία και τα συναισθήματά του μέσα από το σώμα του – πάντα σε σχέση με τους άλλους, το χώρο, τη μουσική και το ρυθμό. 

Πάμε λοιπόν να μιλήσουμε με το σώμα! 

Η Ευγενία Σιγαλού έχει σπουδάσει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και Παιδαγωγικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και performer με διάφορες χορευτικές, και χοροθεατρικές ομάδες. Έχει χορογραφήσει και συνεργαστεί με εξαιρετικούς χορογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί πολλάκις με το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Μέγαρο Μουσικής, και έχει συμμετάσχει επανηλειμμένα στην τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Η Ευγενία διδάσκει δημιουργικό σύγχρονο χορό σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά από το 2005 μέχρι σήμερα. Από το 2014 και μετά, είναι δασκάλα χορού και στο Μοντεσσοριανό Σπίτι Γλυφάδας. 

Δευτέρα απόγευμα   

17:00 – 18:30 

Κύκλος 12 μαθημάτων έναρξη 25/09/2023

Κόστος: 300 ευρώ ο κύκλος των μαθημάτων 

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, ή να δηλώσετε ενδιαφέρον, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του σχολείου στο 210 9885838 ή στέλνοντας email στο info@montessorianospitiglyfadas.gr