Μαθαίνω να παίζω και παίζω για να μαθαίνω!

με την Λαμπρινή Αρβανιτίδου

Μέσα στο μαγικό κουτί του θεάτρου έχουμε, παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμούς, μεταμόρφωση, παντομίμα, δραματοποίηση, σκηνικά αντικείμενα, μουσική και ρυθμό και χορό! Ελάτε να το ανοίξουμε και να ανακαλύψουμε μαζί διάφορες πτυχές του θεατρικού φαινομένου μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά!

Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι μια παιδαγωγική μέθοδος και εμψυχωτική διαδικασία εμπνευσμένη από το Θέατρο. Λειτουργεί «ενταξιακά», διαμορφώνει δηλαδή μια ουσιαστική επικοινωνιακή σχέση και προάγει την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την ελεύθερη έκφραση. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να παίξουν, να οξύνουν τη φαντασία τους, να αλληλεπιδράσουν, να ευαισθητοποιηθούν και τελικά να συνθέσουν, με δικές τους ιδέες, ιστορίες που θα γίνουν σκηνικά δρώμενα.

Η Λαμπρινή Αρβανιτίδου, είναι μουσικός, θεατρολόγος – θεατροπαιδαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και μοντεσσοριανή παιδαγωγός. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου (Γυμνάσιο – Λύκειο), με ειδίκευση στα Παραδοσιακά Κρουστά και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών. Παράλληλα με τις Θεατρικές Σπουδές φοίτησε στο τριετές Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού και Παιδαγωγικής Θεάτρου του Εργαστηρίου Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού». Αργότερα, εκπαιδεύτηκε στο Μοντεσσοριανό Ινστιτούτο και είναι διπλωματούχος AMI  Μοντεσσοριανή Νηπιαγωγός για παιδιά ηλικίας 3 – 6 ετών.

Τρίτη απόγευμα 

17:00 – 18:30

Κύκλος 12 μαθημάτων-έναρξη 3/10/2023 

Κόστος: 300 ευρώ ο κύκλος των μαθημάτων

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, ή να δηλώσετε ενδιαφέρον, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του σχολείου στο 210 9885838 ή στέλνοντας email στο info@montessorianospitiglyfadas.gr