Τραγουδάμε και παίζουμε μουσική

με τη Φιλιππία Ριζοπούλου  

Με πολλή χαρά σε περιμένουμε στη μελωδική συντροφιά μας είτε έχεις προηγούμενη εμπειρία στη μουσική (φωνητικά ή μαθαίνοντας κάποιο μουσικό όργανο), είτε επιθυμείς να γνωρίσεις από την αρχή τον υπέροχο κόσμο των ήχων. 

Μέσα από παιγνιώδεις ασκήσεις θα γνωρίσουμε τη διαφραγματική αναπνοή, τη σωστή στάση του σώματος και την ορθή τοποθέτηση της φωνής μας. Θα ενισχύσουμε την ακουστική μας ικανότητα αλλά και τις δεξιότητές μας στον ρυθμό και την ακρόαση. Οι πρώτες έννοιες της θεωρίας, της ιστορίας της μουσικής και του σολφέζ θα αρχίσουν να μας γίνονται πιο γνώριμες, έτσι ώστε να διαβάζουμε σιγά σιγά μια απλή, και στη συνέχεια μια πιο σύνθετη παρτιτούρα. Η χρήση μικρών ρυθμικών και μελωδικών κρουστών θα βελτιώσει τις ικανότητές μας ως προς το θέμα του ρυθμού και της αρμονικής συνήχησης ενώ συγχρόνως θα τοποθετεί τα πρώτα μικρά θεμέλια ορχηστρικής δημιουργίας. Επίσης, η ακρόαση ενός πληκτροφόρου οργάνου αλλά και οι χορωδιακές/ορχηστρικές εκτελέσεις (με σκοπό να γνωρίσουμε τα εκάστοτε κομμάτια που θα επεξεργαζόμαστε), θα ενισχύσουν την προσεκτική μουσική μας εκτίμηση. 

Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μέσα από ένα ποικίλο ρεπερτόριο, δηλαδή παιδικά, απλά κλασικά/γνωστά κομμάτια, μικρά παραδοσιακά αλλά και δημοφιλή ξένα τραγούδια από τις διαχρονικές χορωδιακές συλλογές.  

Το ταξίδι στον κόσμο των ήχων, της μελωδίας,  του ρυθμού και της αρμονίας αποτελεί μια συναρπαστική μουσική απόλαυση. Έτσι με όλα τα παραπάνω όχι μόνο θα ενδυναμώσουμε τη φωνή και την ακοή μας αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύσουμε τις ικανότητες συγκέντρωσης, αυτοπειθαρχίας και συνεργασίας. Τέλος θα υποστηρίξουμε την αυτοπεποίθηση και την καλή ψυχολογική διάθεσή μας! 

H Φιλιππία Ριζοπούλου είναι απόφοιτος του πενταετούς τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του Διπλώματος στο πιάνο και Πτυχίου στο ακορντεόν και το αρμόνιο. Έχει παρακολουθήσει το Χορωδιακό σεμινάριο της ΕΟΚ, και σεμινάρια Διεύθυνσης Ορχήστρας. Είναι απόφοιτος του τριετούς κύκλου σπουδών Μουσικοθεραπείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργάζεται μαζί μας και είχε πάντα το όνειρο να δημιουργήσει ένα μουσικό σύνολο με τα παιδιά του Μοντεσσοριανού Σπιτιού Γλυφάδας!  

Τρίτη απόγευμα  

17:00 – 18:30  

Κύκλος 12 μαθημάτων έναρξη 3/10/2023

Κόστος: 300 ευρώ ο κύκλος των μαθημάτων

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, ή να δηλώσετε ενδιαφέρον, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του σχολείου στο 210 9885838 ή στέλνοντας email στο info@montessorianospitiglyfadas.gr.