Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Στο Σπίτι των Παιδιών, oι εκπαιδευτικοί μας έχουν προετοιμάσει το περιβάλλον που θα υποδεχτεί τα παιδιά με δραστηριότητες οι οποίες ανταποκρίνονται στο αναπτυξιακό τους στάδιο. Όλες οι δραστηριότητες είναι προς χρήση του παιδιού. Έχουμε διαλέξει όλα τα αντικείμενα ώστε να είναι στο κατάλληλο μέγεθος για το μικρό παιδικό χέρι. Είναι καθαρά, όμορφα και βρίσκονται πάντα σε άριστη κατάσταση. Η παρουσίαση του υλικού πραγματοποιείται σταδιακά από τους εκπαιδευτικούς σε κάθε παιδί ατομικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Σπίτι των Παιδιών, μέχρι τα 6 του χρόνια. 

Τα παιδιά έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε πάρα πολλές δραστηριότητες! Μπορούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της γλώσσας, με τα μαθηματικά, τη γεωγραφία, ζωολογία, βοτανολογία, επιστήμη, μουσική, τέχνη, ραπτική, καθώς και με δραστηριότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και εκλέπτυνση της αισθητηριακής τους αντίληψης. Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να εξασκούνται με όλες τις δραστηριότητες που έχουμε ετοιμάσει για την καθημερινή ζωή – τόσο για τη δική τους φροντίδα όσο και για τη φροντίδα του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν.  

Κάθε εκπαιδευτική ενότητα έχει και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο προσφέρει το «κλειδί» για περαιτέρω εξερεύνηση και γνώση. 

Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο να δει κανείς στο Σπίτι των Παιδιών την ίδια στιγμή μέσα στην ημέρα ένα τρίχρονο παιδί να γυαλίζει έναν καθρέφτη, ένα τετράχρονο να αναγνωρίζει διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα με τα ονόματά τους, ένα πεντάχρονο να γράφει ένα ποίημα, και ένα εξάχρονο να κάνει προσθέσεις με τετραψήφιους αριθμούς! Όλοι είναι πάντα απασχολημένοι στο Σπίτι των Παιδιών