Το Απογευματινό Σχολείο

Δεν ξεχνάμε ποτέ τους αποφοίτους μας, μα ούτε και εκείνοι ξεχνούν εμάς! Ξέρουν ότι πάντα είναι ευπρόσδεκτοι στο σχολείο μας. Έχουμε παρατηρήσει πως κάθε χρόνο, με λαχτάρα και χαρά μάς επισκέπτονται οι μικροί μας μαθητές, για να ξαναδούν τις παλιές τους δασκάλες και να εξηγήσουν στα πιο μικρά παιδιά τι ακριβώς γίνεται στο «Μεγάλο Σχολείο». 

Γι’ αυτό τον λόγο, φροντίσαμε στο καινούργιο μας σχολείο να έχουμε έναν ειδικό χώρο για τους μικρούς αποφοίτους. Έχουμε δημιουργήσει ένα Απογευματινό Σχολείο, όπου θα πραγματοποιούνται απογευματινές δραστηριότητες με διαφορετική θεματική, για παιδιά 6-12 χρονών. Τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται μετά το σχολείο τους, και οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα βασιστούν σε θεματικές που θα προκύψουν από τα ενδιαφέροντα των ίδιων των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Για να είναι πιο αποτελεσματικές, οι ομάδες θα είναι μικρές, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Προτεραιότητα θα έχουν οι απόφοιτοί μας και θα ακολουθούν συγγενείς και φίλοι, πάντα ευπρόσδεκτοι.

Η προσέγγιση των μαθημάτων θα ακολουθεί τη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία και θα βασίζεται στις αρχές που διέπουν όλη τη δουλειά μας στο Μοντεσσοριανό Σπίτι Γλυφάδας. Παιδιά και ενήλικες θα συνεργάζονται με πνεύμα αλληλοσεβασμού, ενθάρρυνσης και δημιουργικότητας σε ένα προετοιμασμένο περιβάλλον με μικτές ηλικίες, όπου ο ένας θα βοηθάει τον άλλον έτσι ώστε το κάθε παιδί στην ομάδα να καταφέρει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του.


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Τραγουδάμε και παίζουμε μουσική 
με τη Φιλιππία Ριζοπούλου

Δημιουργική κίνηση και έκφραση
με την Ευγενία Σιγαλού

Ελληνικοί παροδοσιακοί χοροί
με τον Πέτρο Μήτσου

Γνωρίζοντας τον Πολιτισμό μας
με την Πόπη Γεωργοπούλου

Παίζοντας Σκάκι
με τον Ανδρέα Λουμάκη

Θεατρικό Παιχνίδι
με την Λαμπρινή Αρβανιτίδου

Εικαστικές Τέχνες
με την Γκέλυ Μαρίνου