Οι παιδαγωγοί μας

Όλοι οι Παιδαγωγοί μας είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ,  ενώ παράλληλα είναι ειδικευμένοι στη μοντεσσοριανή εκπαιδευτική προσέγγιση υπό την αιγίδα της Διεθνούς Μοντεσσοριανής Ένωσης (AMI).  

Κατέχουν έναν ή παραπάνω από τους εξής τίτλους σπουδών:   

Δίπλωμα ΑΜΙ Παιδαγωγού
για το παιδί από τη γέννα έως 3 χρονών

Δίπλωμα ΑΜΙ Παιδαγωγού
για το παιδί από 2 ½ έως 6 χρονών

Βεβαίωση ΑΜΙ Βοηθού
για το παιδί από τη γέννα έως 3 χρονών

Βεβαίωση ΑΜΙ Βοηθού
για το παιδί από 3 έως 6 χρονών

Βεβαίωση ΑΜΙ Βοηθού
για το παιδί από 6 έως 12 χρονών

Βεβαίωση εκπαίδευσης Παιδαγωγού
για το παιδί από 2 ½ έως 6 χρονών από «Το Μοντεσσοριανό Εργαστήριο»

Κύριο μέλημά μας είναι η συνεχής επιμόρφωση των παιδαγωγών και όλων των εργαζομένων του σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο στηρίζουμε και ενισχύουμε τις ικανότητες, τη γνώση και την εξειδίκευση του κάθε δασκάλου, αλλά εξασφαλίζουμε ότι όλοι οι ενήλικες στο σχολείο, εκφράζουν ευαισθησία και σεβασμό στα παιδιά, και ανταποκρίνονται με τον κατάλληλο τρόπο στις ανάγκες τους. 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Πάνος Γιαννακόπουλος

μέλος της ομάδας: 4 χρόνια

Είμαι επαγγελματίας οδηγός. Από το 2017 συνεργάζομαι με το Μοντεσσοριανό Σπίτι Γλυφάδας και καθημερινά μεταφέρω από και προς το σχολείο χαρούμενους μικρούς επιβάτες σε ένα άψογο εργασιακό περιβάλλον. Καθήκον και προτεραιότητά μου η ασφαλής μετάβαση των παιδιών τηρώντας όλα τα μέτρα οδικής ασφάλειας.

Κωνσταντίνα Στιβακτή

“Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;” Τότε… δεν ήξερα αν ήμουν σίγουρη για την απάντηση. Τώρα όμως ξέρω! Ξέρω πως αυτό που τελικά επέλεξα είναι αυτό που πραγματικά με γεμίζει, είναι ο τρόπος ζωής που μου ταιριάζει. Μπορεί για μένα η Μοντεσσοριανή φιλοσοφία να μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου, όμως σίγουρα είναι αυτό που πάντα μέχρι τότε έλειπε! Άλλες μέρες μπορεί να είναι δύσκολες, άλλες κουραστικές, το βέβαιο είναι πως κάθε μου μέρα ξεκινά με χαμόγελο και ενέργεια… σαν να ετοιμάζομαι για ένα όμορφο ταξίδι ! Το ταξίδι στον κόσμο των μικρών παιδιών…

‘Maria’ Κοντομίχαλου

μέλος της ομάδας: 4 χρόνια

Από τη στιγμή που η κόρη μου ξεκίνησε σε Μοντεσσοριανό νηπιαγωγείο στο Λονδίνο, άρχισα και εγώ να ενδιαφέρομαι σαν γονιός, και η Μοντεσσοριανή προσέγγιση μου ξύπνησε το ενδιάφερον να σπουδάσω και εγώ νηπιαγωγός. Η απίστευτη ανεξαρτησία που εκδήλωναν τα παιδιά ήταν για μένα μια μεγάλη έμπνευση. Όλα τα παιδιά δούλευαν με ηρεμία, αφοσιωμένα στο έργο τους. Καταλάβα οτι αυτό που έβλεπα δεν ήταν απλά ένα σχολείο, αλλά ένας τρόπος ζωής. Ήθελα να μάθω παραπάνω. Και να που τώρα έγινα και εγώ Μοντεσσοριανή νηπιαγωγός. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που μπορώ εγώ η ίδια να παρατηρώ και να προσφέρω στην ανάπτυξη του ανθρώπου. Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που μας κάνει αυτοί που είμαστε. Ποιό είναι το περιβάλλον που ενισχύει την ανάπτυξη και ποιό είναι αυτό που θέτει εμπόδια; Αυτή είναι η αποστολή που έχω θέσει στον εαυτό μου.

Βίκυ Καλαφάτη

μέλος της ομάδας: 10 χρόνια

Θυμάμαι την πρώτη φορά που μπήκα σε Μοντεσσοριανή τάξη πριν από δέκα χρόνια, βούρκωσα. Ένιωσα σεβασμό και δέος! Πολλά συναισθήματα με κατέκλυσαν. Από τότε, αλλά και κάθε μέρα που περνά νιώθω ευγνώμων που μπορώ με τον τρόπο μου να συμβάλλω στην ανάπτυξη των παιδιών. Μέσα από την επαφή μου με τα παιδιά, συνεχίζω να εξελίσσομαι, γιατί χωρίς τη δική τους παρουσία δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα!

Όλγα Μανάρα

μέλος της ομάδας: 7 χρόνια

Από μικρή έβλεπα στα μάτια των παιδιών μια αλήθεια που σπάνια διέκρινα στους μεγάλους. Για τα παιδιά κάθε μέρα είναι μια νέα φωτεινή μέρα της υπόλοιπης ζωής τους. Ζουν στο παρόν, χαίρονται με το πέταγμα μιας πεταλούδας, με τον ήλιο που λούζει τα μαλλιά τους και τα ζεσταίνει. Συχνά αναρωτιέμαι πως θα ήταν και η δική μας ζωή αν την βλέπαμε με μάτια παιδικά, αν ζούσαμε σε χρόνο ενεστώτα και όχι μέλλοντα ή αόριστο. Γιατί νηπιαγωγός, λοιπόν; Για να μην ξεχάσω κι εγώ ποτέ αυτό το μικρό παιδάκι που ζει μέσα μου. Για να θυμάμαι να το φροντίζω, να το αγκαλιάζω και να πορευόμαστε μαζί χέρι χέρι για όλη μας τη ζωή.

Χρύσα Μαρκατά

μέλος της ομάδας: τώρα ξεκινάω!

Πρόσφατα απέκτησα κι ένα δεύτερο όνομα, μαμά. Βλέποντας κάθε μέρα ένα ηλιόλουστο χαμόγελο στα μάτια του παιδιού μου, είναι χαρά μου να προσφέρω ό,τι μπορώ, από την Γραμματεία του σχολείου μας, ώστε ν’ αντικρίζω καθημερινά αυτούς τους μικρούς χαμογελαστούς ήλιους.

Λία Μινάτζε

μέλος της ομάδας: 7 χρόνια

Είμαι από τη Γεωργία και ήρθα στην Ελλάδα το 2010 και μου αρέσει πολύ η χώρα σας. Έχω δύο παιδιά και τρία εγγόνια. Χαίρομαι πολύ που δουλεύω στο σχολείο που έχει πολλά παιδιά και με ευχαρίστηση φροντίζω και προσέχω το περιβάλλον και τις αίθουσες των παιδιών.

Άλκηστη Ξενάκη

μέλος της ομάδας: 1 χρόνo

Μία σκέψη τριγυρνάει συνεχώς στο μυαλό μου, και αυτή είναι ότι όσα βιβλία και αν πέρασαν από τα χέρια μου και όσα θα περάσουν, τίποτα δεν θα μπορέσει να συγκριθεί με τον ενθουσιασμό, την αγάπη και τη συγκίνηση που μου προκαλεί ένα παιδί. Διότι τι είναι τελικά όλα αυτά τα βιβλία και οι γνώσεις χωρίς τη δική μας σωστή παρατήρηση προς εκείνο; χωρίς τον απόλυτο σεβασμό μας; που εν τέλει σαν άνθρωπος κρύβει όλες τις απαντήσεις.

Λιλή Πλέσσα

μέλος της ομάδας: 3 χρόνια

Έχω δύο παιδιά. Η ζωή μου ήταν συνδεδεμένη πάντα με τον αθλητισμό, τη μάθηση και την ενασχόληση με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Σαν ψυχολόγος ενδιαφερόμουν πάντα για την πρόληψη αντί της θεραπείας και νιώθω τυχερή που τελικά τη βρήκα σαν Μοντεσσοριανή βρεφοκόμος στη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που κάθε μέρα μπορώ και φροντίζω την πιο τρυφερή και συνάμα πιο σημαντική φάση ανάπτυξης του ανθρώπου, τη βρεφική ηλικία. Νιώθω τυχερή που καθημερινά μπορώ να προσφέρω στις υπέροχες υπάρξεις, τα βρέφη μας!

Λαμπρινή Αρβανιτίδου

Ανακαλύπτοντας τη μοντεσσοριανή προσέγγιση, είδα τα παιδιά να συν-υπάρχουν αρμονικά, να είναι ο εαυτός τους. Είδα τον ενήλικα να περιμένει, να παρατηρεί. Ενθουσιάστηκα τόσο, που αμέσως είπα ότι αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσω. Οπότε και εκπαιδεύτηκα , για να γίνω μοντεσσοριανή νηπιαγωγός. Χαίρομαι που βάζω κι εγώ το λιθαράκι μου στην ανάπτυξη των παιδιών. Συγκινούμαι, παρατηρώντας τα να λειτουργούν όλο και πιο ανεξάρτητα, να σέβονται τον εαυτό τους, τον άλλον, τα πάντα γύρω τους.

Μιχαέλα Τσουμάνη

Ο λόγος που επέλεξα να γίνω παιδαγωγός, μέσω της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας, με εστίαση στην προσχολική ηλικία είναι επειδή τα μικρά παιδιά σε διδάσκουν κάθε μέρα ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τη ζωή: να ακούς προσεκτικά τις ανάγκες σου και να διεκδικείς τη χαρά σου χωρίς ενοχή · να επιτρέπεις στο μυαλό σου να φαντάζεται και να είναι ελεύθερο, να απολαμβάνεις τη στιγμή, να γιορτάζεις τη χαρά, να βιώνεις και τη λύπη. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι κοντά σε αυτούς τους μικρούς εξερευνητές της ζωής, παρέχοντάς τους ένα περιβάλλον ασφάλειας και αποδοχής, γεμάτο ερεθίσματα και ανατροφοδότηση, λέξεις και αγκαλιές, ώστε να αναπτυχθούν πολύπλευρα και να κατακτήσουν την ισορροπία, την ανεξαρτησία και την ικανότητα που θα τους κάνει να απολαύσουν τη ζωή τους και να συνεισφέρουν το καλύτερο δυνατό τους στον κόσμο μας.

Σουζάνα Φάντα

μέλος της ομάδας: 13 χρόνια

Δουλεύω με παιδιά από τα δεκαπέντε μου χρόνια, παράλληλα με το σχολείο και τις σπουδές μου. Ο λόγος που επέλεξα να σπουδάσω παιδαγωγικά και να ασκώ αυτό το επάγγελμα είναι επειδή μου αρέσει να συμβάλλω στην ανάπτυξή τους, διευκολύνοντας τον «δρόμο» τους προς τη δημιουργία του εαυτού τους και της ανεξαρτησίας τους. Θεωρώ μεγάλη μου τύχη και τιμή που δουλεύω με παιδιά αυτής της ηλικίας επειδή έχω την ευκαιρία να παρατηρώ καθημερινά τον ενθουσιασμό, την περιέργεια και την αγάπη τους για τα πράγματα αλλά και τη χαρά τους κάθε φορά που κατακτούν κάτι καινούριο. Δεν θα πάψω ποτέ να θαυμάζω την ευκολία με την οποία μαθαίνουν και τον δυναμισμό που κρύβουν αυτά τα μικρά παιδιά.

Λορένα Χίντρι

μέλος της ομάδας: 8 χρόνια

Στο σχολείο εργάζομαι ως μαγείρισσα. Καθημερινά τα παιδιά περιμένουν το πρωινό μου ‘κάλεσμα’ για την προετοιμασία του φαγητού. Η δουλειά αυτή με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Η μαγειρική αναπτύσσει πολλές διαφορετικές δεξιότητες στα παιδιά. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως τα παιδιά μέσα από τη μαγειρική μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται απόψεις και ιδέες, καλλιεργώντας έτσι την προσωπικότητά τους. Αισθάνομαι χαρά και μεγάλη αγάπη που κάνω αυτή τη δουλειά με τα παιδιά.

Χρήστος Χίντρι

μέλος της ομάδας: 10 χρόνια

Δουλεύω στο σχολείο από το 2010 και κάθε πρωί με ένα φωτεινό χαμόγελο υποδέχομαι τους μικρούς μας μαθητές στο σχολικό λεωφορείο. Έτσι, ένα μικρό ταξίδι ξεκινάει που διαρκεί μέχρι την πόρτα του σχολείου μας και προσπαθώ να είναι όσο πιο ευχάριστο και ασφαλές γίνεται.

Μαρία Μακρή

μέλος της ομάδας: 11 χρόνια

Έχω το προνόμιο, όλο αυτό το διάστημα που δούλευα στο Μοντεσσοριανό Σπίτι Αλίμου/Γλυφάδας, να παρατηρώ από κοντά και να στηρίζω τα παιδιά στη διαδικασία της ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους. Η μεγαλύτερή μου χαρά και ικανοποίηση είναι όταν βλέπω τους μαθητές μου να δυναμώνουν και να οδηγούνται στον δρόμο της ανεξαρτησίας μέσα από τις δικές τους προσπάθειες.
Η Μαρία που  για 11 χρόνια ήταν μέλος της ομάδας μας, από την επόμενη σχολική χρονιά, θα βρίσκεται στο Μοντεσσοριανό Εργαστήριο Ελλάδας, ως εκπαιδεύτρια ΑΜΙ. Η συνεργασία μας από την καινούργια της θέση θα συνεχιστεί και θα συνεχίσει  να  βρίσκεται στις καρδιές όλων μας.