Η ιστορία μας

Το 2006 ιδρύθηκε στην Αθήνα, από μια μικρή ομάδα γονέων, η «Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία», μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. 

Αυτοί οι γονείς είχαν ένα όνειρο για τα παιδιά τους – τη δημιουργία ενός σχολείου που θα ακολουθούσε τη μοντεσσοριανή εκπαιδευτική προσέγγιση, όπου κάθε παιδί θα μπορούσε να αναπτυχθεί ελεύθερα, ακολουθώντας τους φυσικούς νόμους της ανάπτυξης – ένα σχολείο, όπου τα παιδιά τους θα αποκτούσαν ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση, και θα μεγάλωναν με αγάπη και σεβασμό για τον εαυτό τους, την κοινότητά τους και το περιβάλλον τους.  

Δεν ήταν όμως μόνο οι γονείς που είχαν αυτό το όνειρο. Μαζί με τους γονείς, υπήρξε και μια πιστή ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων νηπιαγωγών, που με γνώση και αφοσίωση δημιούργησαν εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, έτσι ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών αυτής της ηλικίας. 

Το πρώτο μας σχολείο δημιουργήθηκε το 2006. Το Μοντεσσοριανό Σπίτι Αλίμου ξεκίνησε σαν προσχολικό κέντρο και νηπιαγωγείο και υπηρέτησε γαι 12 χρόνια την κοινότητα του Αλίμου, στα νότια προάστια. Το 2017 μεταφερθήκαμε σε προσωρινό κτίριο στη Γλυφάδα και από τον Σεπτέμβριο του 2021 εγκατασταθήκαμε σε ειδικά σχεδιασμένο νεόδμητο κτίριο, στην Άνω Γλυφάδα. Στο Μοντεσσοριανό Σπίτι Γλυφάδας λειτουργεί Βρεφικός Σταθμός, Προσχολικό Κέντρο, Νηπιαγωγείο και Απογευματινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης. Δεχόμαστε παιδιά από 5 μηνών ως 6 ετών, καθώς και μεγαλύτερα παιδιά (6-12 ετών) στο πρόγραμμα απογευματινών δραστηριοτήτων.